HTML

isoldeolvas

Friss topikok

Címkék

analízis (10) antipszichiátria (1) Arsan (1) Austen (1) Auster (9) Baddeley (1) banks (2) Barabási (1) Baricco (2) Bauer (1) Baxter (1) Bentall (2) Bester (1) Bloom (1) Bradbury (1) Brautigan (1) Brown (1) Chandler (1) Changeux (1) chicklit (2) Csepe (1) csermely (2) Csermely Gyula (1) Csíkszentmihályi (1) Cunningham (1) Dahl (4) Dick (1) Dylan (1) Edwards Jones (1) életrajz (3) Ellis (1) eroszak (2) Evans (1) Fable (3) fantasy (10) Fejős (1) film (1) Firefly (2) flow (1) Füredi (1) Gaiman (9) Gordon (1) Grahame Smith (1) Grimwood (1) Gyacsenko (1) Haddon (2) halozat (2) Hamilton (1) Herczog (1) Herman (1) Hobb (1) Hoffmann (1) Hornby (1) Huszár (1) Huxley (1) Hyperion (2) interperszonális (1) jóga (1) Karterud (1) Kehlmann (1) kepregeny (2) képregény (1) Kesey (1) Kinsella (8) kognitiv (7) Kosza (1) krimi (4) Kullmann (1) Laurie (1) Lázár Ervin (1) Lehane (2) Lelord (3) Lénárd (2) Lurija (1) Malan (1) Marquez (1) Maynard (1) McAffrey (1) McCullough (1) Mero (1) Miller (1) Mitchell (1) Moore (7) Morgan (3) Mórotz (1) mozgásterápia (2) Murakami (1) Nemeth (2) Niffenegger (3) onsegito (1) Orlean (3) Pelevin (1) Perczel (1) Perez Reverte (1) pratchett (4) pszichiátria (1) pszichoterápia (5) pszichoterapia (22) Racsmany (3) Rados (1) Raffai (1) rehab (2) Ross (1) Salinger (3) Schatzing (1) sci fi (28) séma (1) shopaholic (5) Simmons (2) Smiles (1) Steinhauer (3) Stern (2) Sullivan (1) szelfpszichológia (1) Szendi (2) Szerb Antal (1) Szőnyi (1) sztrugackij (7) tankönyv (5) Tényi (1) terhesség (2) Tokaji Zsolt (2) TothKrisztina (1) Townsend (1) trauma (2) Tringer (2) utikonyv (1) vancsa (1) Vian (1) Vígh (1) Waltari (1) Yalom (3) Young (1) Zafon (2) Zelazny (1) zene (1) Zsoldos (1) Címkefelhő

Sophie Kinsella: Shopaholic & Baby

2009.06.07. 19:38 isolde

Ez volt az a pont, ahol túladagoltam magam a sorozattal, vagyis éreztem az olvasás közben, hogy ez a könyv is valószínűleg ugyanolyan jó, mint az előzőek, csak nem kellett volna nagyjából 3 hét leforgása alatt elolvasni belőle négyet.

Mint a címből is kiderül, Becky terhes. Természetesen ez azzal jár, hogy összevásárolja a világ összes kismama- és gyerekholmiját, ami engem sajátélmény híján annyira nem szórakoztat, mint amikor ruhákat vett NY-ban, de azért persze vicces. A babakocsik mellett házat is néznek Luke-kal, és remekül szórakozom azon, amikor Kinsella a túlzottnál is sokkal jobban eltúlozza az ún. fogyasztói társadalom mértéktelen igényeit és lehetőségeit. Pl. elmennek megnézni a kiszemelt házat, ami gyönyörű, de nem akarnak túlságosan lelkesnek látszani a tulajok előtt, ezért Becky flegmán megkérdezi a csillivilli high-tech konyhában, hogy "és, van beépített elektromos szusikészítő?", mire a válasz egy döbbent "persze". Hogy is feltételezhetné, hogy nincsen. 

Becky megszerzi a sztárnőgyógyászt, akiről kiderül, hogy egy csaj, kiderül, hogy Luke volt évfolyamtársa, sőt mi több, a volt csaja, és akkor innentől minden jel arra mutat, hogy ezek túlzottan összemelegednek ismét. Ez az alapkonfliktus, hogy akkor Dr. Venetia Carter el akarja-e csábítani Luke-ot, és sikerült-e neki már. Sajnos ezen teljes mértékben képtelen vagyok izgulni, mert az előző részekből nem egy olyan Luke Brandont ismertem meg, aki terhes nejét hátrahagyva nadrágkosztümös doktornőkkel kufircolna. Nevetséges feltételezés, hogy Luke hűtlen lenne, most komolyan. 

Egyebekben persze vicces a könyv, remekül kifigurázza a holisztikus vízben/otthon/thai masszázs közben-szülést, klassz, amikor Becky anyja és Janice elkísérik Becky-t az ezoterikus szülésfelkészítő tanfolyamra, és elmondják, hogy légzés ide vagy oda, ez kurvára fáj, és azért nem vállaltak még egy gyereket, mert akkoriban még nem volt epidurál. Becky különben még egy fokkal csacskább, mint eddig volt, amit a gyerek pénzügyeivel művel, az már tényleg mindennek az alja, dehát eddig se az eszéért szerettük, és persze ismét kiderül, hogy önzetlen és kreatív és helyén van a szíve és lojális feleség és hűséges barát. De asszem most egy kis szünetet tartok a shopaholic-könyvekben (úgyis egy van már csak, amit nem olvastam, a Sh & sister).   

1 komment

Címkék: shopaholic Kinsella

A bejegyzés trackback címe:

https://isoldeolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr475587118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

22899 2009.06.07. 23:22:45

Óh igen, a szüléselőkészítő majdnem a sorozat csúcsa:) Luke persze hogy nem lehet hűtlen, de Beckyben meg dolgoznak a hormonok és a házasság dolog amúgy is kicsit elbizonytalanítja (ez pont a Sisteresből jön le, ahol meg 1 vita után meg van győződve arról, hogy kereshet válóperes ügyvédet).
süti beállítások módosítása